Underhållschef med vinnarmentalitet utökar styrkan hos Driftklart

May 20, 2021
Mario Kelava

Den trygga och gemytliga uppväxten i Motala lade en god grund för 36-åringens framtida karriär. Efter att ha rest mycket i jobbet ledde nya jobbmöjligheter Mario till skånsk mark, där han slog ner bopålarna. Arbetet som kontrollrumstekniker på Öresundskraft gjorde det enklare att kombinera arbetslivet med familjen som består av fru och tre barn. Steget in i energibranschen var mycket välkommet.

Resan fortsatte som underhållschef på Essentia Protein Solutions som tillverkar bland annat proteinpulver. Det blev en naturlig ingång till att fortsätta inom livsmedelsbranschen och vidare till Upfield Sourcing Ab som förser svenska frukostätare med de kända märkena Lätta, Flora och Becel. Under Marios tid på fabriken förbättrades maskinernas skick och produktionen optimerades utifrån väl valda KPI:er. En vanlig arbetsdag gick bland annat ut på att göra riskanalyser, bygga bort problem och registrera olika processer.

Mario ser helheten i sina projekt från produktion till produkt i hyllan och därför är ett potentiellt driftstopp inget alternativ eftersom det är förödande för företaget, som inte kan leverera sina produkter i tid. Kunden riskerar då att inte kunna köpa sin favoritprodukt i matbutiken och kanske väljer ett konkurrerande märke i stället. Han ser det som en viktig uppgift att analysera var det uppstår flaskhalsar i produktionen och göra insatser i alla led.

Mötet med Jorge Torres gjorde att han fick upp ögonen för Driftklart och lockades av att få arbeta med en spännande kundportfölj och intressanta tekniska projekt. Framförallt vill han vara ett stöd för anläggningarnas ledning och optimera anläggningar utifrån olika mätningar och analyser. Det är självklart intressant med bolagets hållbarhetsfokus och Mario vill gärna bidra till den utvecklingen.

Är det någon speciell framgång i karriären som du vill lyfta fram lite extra?

Jag är framförallt nöjd med förbättringsarbetet på Upfields anläggning eftersom de inledningsvis hade ett lågt så kallat OOE-värde som är en indikator på effektiviteten. Tiden på Upfield innebar att inte bara den tekniska produktionen optimerades utan också att arbetsmiljön för de anställda förbättrades. När alla har rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete flyter produktionen på eftersom mindre mänskliga misstag görs. Det kan vara allt från att ge maskinoperatören rätt utbildning till att öka maskinernas underhåll. 

Tack vare mitt helikopterperspektiv såg jag till att produktionen hade en hög kapacitet. Med facit i hand minns jag det som en utvecklande tid som också krävde mycket tid och engagemang.


Hur ser planerna för resten av året ut?

Någon resa under året blir det inte. Däremot är jag sugen på att ta upp golfandet igen och eventuellt lite padel. Just vill jag bara njuta i mitt nybyggda hus i Helsingborg tillsammans med familjen och syssla med lite mindre projekt. Med tanke på att arbetet är i Malmö finns det också goda chanser att lära känna en ny stad. 
 

Nyheter

Bli en del av vårt team

Vi söker ständigt efter nya kollegor, vill vi höra mer om vem du är och hur vi kan hitta sätt att samarbeta eller anställa till vår verksamhet.

TILL ANSÖKAN