2021-11-10

Full fart framåt! Livet som konsult på Driftklart bjuder på spännande utmaningar.

Full fart framåt! Livet som konsult på Driftklart bjuder på spännande utmaningar.

Driftklarts tillväxtresa har gått med raketfart sedan starten för cirka två år sedan. Nedde och Jonas, med olika erfarenheter och bakgrunder, var några av de första att kliva ombord på resan. De minns tillbaka på en rolig och utvecklande tid och Driftklarts positionering som - just precis - en självklarhet.

Driftklarts tillväxtresa har gått med raketfart sedan starten för cirka två år sedan. Nedde och Jonas, med olika erfarenheter och bakgrunder, var några av de första att kliva ombord på resan. De minns tillbaka på en rolig och utvecklande tid och Driftklarts positionering som - just precis - en självklarhet.

Driftklart var en välkommen nystart för både Nedde och Jonas. Arlövsbon Nedde har en gedigen arbetslivserfarenhet med anställningar på Danisco Sugar och Swedish Match i bagaget. En omskolning till miljökonsult ledde till nya möjligheter och han var bland annat ansvarig för instrumentparken hos EMK med stor kompetens inom energi och processindustri därefter gick han vidare till DGE. Han blev kontaktad av Torres och inspirerades av Driftklarts intressanta idéer kring företaget och blev genast sugen på att hoppa på.

Det fanns inga gränser, utan allt låg helt öppet. Jag såg stora möjligheter till personlig utveckling i ett kompetent gäng. Det är häftigt att se resan, att växa till ett grovkalibrigt etablerat konsultbolag, - Nedde.

Jonas är uppvuxen i Landskrona, men bor nu med sambo och barn i Häljarp. Efter ett möte med Driftklart tog det inte lång tid innan Jonas valde att avsluta den tidigare anställningen. Han gick från en mångårig tjänst hos Befesa med ansvar för inköp, projekt, underhållsystem och en större implementering av SAP. Jonas var även en del av ledningsgruppen för frågor som hanterade underhåll på anläggningen. Trots den intressanta tjänsten hos Befesa valde Jonas att hoppa över till Driftklart för en friare och mer utmanande roll.

Mina förhoppningar om att utvecklas inom projektledning och se olika industrier har verkligen överträffats. Jag har fått full uppbackning med gedigna kurser, samt blivit involverad i flertalet intressanta projekt. Det är också häftigt att vara med och påverka och driva bolaget framåt i en tillväxtresa, - Jonas

De två kollegorna är överens om att de snabbt sattes in i spännande uppdrag och att de verkligen trodde på Driftklarts vision redan från start. På Driftklart erbjöds frihet under ansvar med spännande uppdrag. De upplever Driftklart som en trygg arbetsgivare som värnar om de anställdas behov, en modern arbetsgivare i en annan ganska traditionell bransch.

Jonas, berätta mer om omställningen från Befesa till Driftklart?

-I början kändes det lite osäkert eftersom jag inte arbetat som konsult tidigare. På min förra arbetsplats visste jag vad jag kunde förvänta mig, men nu såg dagarna olika ut. Jag upplevde ganska snart att jag fick mycket stöd av andra som arbetade i projekten och nu känner jag mig bekväm i min roll. Här är det ingen som bromsar mig, utan jag får ta ansvar och driva projektet. Den viktigaste feedbacken är att kunderna fortsätter att ge mig nya uppdrag. På Driftklart är avståndet mellan kollegor, konsulten och kunden mindre. Man är tillgänglig för kunderna och företagen ser mervärdet de får och betalar för, konstaterar Jonas.

Hur upplever du rollen som konsult hos Driftklart, Nedde?

-Det har verkligen varit en lärorik och utmanande tid. Framför allt trivs jag i det projekt som jag är involverad i just nu. Jag får uppskattning för att jag vågar ta egna beslut och är engagerad i personalen på plats. Det är mycket koordinering och safety-tänk på en stort anläggningsprojekt och det passar mig, säger Nedde.

Hur ser ni på Driftklart idag?

Vi var inte så många anställda från början, men efter ett tag började det komma fler och fler på intervjuer. Till en början kom det många rutinerade konsulter som byggde en stabil grund i bolaget och på senare tid har vi även fått in några nyexaminerade nyfikna och vetgiriga ingenjörer. Det är en bra blandning tillsammans med oss andra i laget och nu har vi kommit upp i en volym som verkligen kan leverera en helhet. Samtidigt ser vi hur Torres och Jakob utvecklat sitt ledarskap och inspirerats av varandra. Det är härligt att komma in på kontoret och mötas av energin och den positiva stämning som råder, konstaterar de uniformt.

Jonas och Nedde konstaterar att Driftklart fortsätter att vara konkurrenskraftigt. På grund av att de i dagsläget arbetar mycket ute hos kunder har de knappt tid att ses, till skillnad med hur det var från början. Vi har många personalaktiviteter med gokart och afterwork eller liknande, så det är kul!

Vi fortsätter att växla i Malmö och södra Sverige! Nästa steg skulle kunna vara att expandera i västra Götaland eller Stockholmsregionen, eller till Norrland där många av framtidens industrijobb finns. Det är i så fall viktigt att ha en pålitlig person på plats som kan hjälpa till i uppstarten, säger Nedde.

Framtiden får utvisa vad som är nästa stopp på Driftklarts resa och vi önskar Nedde och Jonas fortsatt vind i seglen!

senaste nyheter

se alla nyheter