2021-10-11

Driftklart får prestigefullt uppdrag hos Kraftringen

Driftklart får prestigefullt uppdrag hos Kraftringen

Driftklart får prestigefullt uppdrag till Kraftringen som projektledare för att bygga upp en ny enhet med ca 50 personer. Vi är stolta över att kunna dela med oss att Mats Bärring, en av våra mest erfarna konsulter, fått uppdraget att leda ett spännande projekt för Kraftringen Service.

Vi är stolta över att kunna dela med oss att Mats Bärring, en av våra mest erfarna konsulter, fått uppdraget att leda ett spännande projekt för Kraftringen Service.

Kraftringen Service, som är en del av Kraftringen-koncernen, vann E.ONs upphandling om servicetjänster i norra Skånes elnätsområde i konkurrens med andra anbudsgivare. Därför kommer man nu att vara ansvarigt servicebolag för den regionen från kommande årsskifte. Det innebär att inom en snar framtid ska en helt ny organisation vara på plats och operativ för att möta åtagandet.

Driftklart, med Mats i spetsen, är projektledare för att få organisationen på plats. Mats har rätt bakgrund för uppdraget som tidigare chef inom energibranschen. Det kändes självklart att anta den prestigefulla utmaningen och Mats beskriver uppdraget för Kraftringen som meriterande med många intressanta arbetsuppgifter som strategisk konsult. Det är helt enkelt en fjäder i hatten, både för Mats och Driftklart.

Organisationen som byggs upp är på en ny ort och ska vara fullt operativ till årsskiftet. Fram till dess behöver all ny personal vara på plats. Totalt rör det sig om rekryteringar av ett 50-tal tjänster - allt från regionchef, till montörer, produktionsledare, projektledare och beredare. Under hösten kommer alla anställda i regionen att få utbildning för att vara redo att sätta i gång vid årsskiftet. Tillika är det viktigt att chefer för respektive arbetsgrupp kan entusiasmera medarbetarna och skapa en uppåtgående spiral. Organisation och rutiner för arbete är fokusområden och en spännande utmaning att få på plats i ett nytt gäng.

Arbetet är i hamn när hela organisationen fungerar väl och övergången från tidigare leverantör skett sömlöst. Själva rekryteringsarbetet jämförs med att sätta ihop ett fotbollslag. Spelarnas prestationer ser kanske bra ut på pappret men det är också viktigt att samarbetet fungerar så att alla kan lira boll tillsammans. I rollen ingår även ansvara för att fordon, lokaler, IT-stöd och andra kringtjänster implementeras på bästa sätt.

Driftklart har en förhoppning om att fortsätta stötta ledningen i egenskap av strategisk rådgivning för att arbetet ska flyta på när projektet väl sjösatts. Just nu är det fullt fokus att knyta kontakter och möta kravställningen på den nya organisationen.

Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Kraftringen och passar även på att önska Mats lycka till!

senaste nyheter

se alla nyheter