2023-08-21

En karriär inom VA / fjärrvärme, med hjärta och passion för projektledning , vi välkomnar Robert Bimbilov

En karriär inom VA / fjärrvärme, med hjärta och passion för projektledning , vi välkomnar Robert Bimbilov

Robert, Driftklarts senaste tillskott, har haft en resa som sträcker sig från idrottsfyllda ungdomsdagar i Malmö till en karriär inom socialpsykiatrin och VA-teknik. Med en bakgrund som spänner över psykiatrin, (rätts-vuxen samt barn & ungdom), socialpedagogik och teknisk projektledning, förkroppsligar Robert en mångsidighet och passion för utmaningar som nu berikar Driftklarts växande team.

Ibland undrar man över vad det innebär att byta karriär mitt i livet. Robert, Driftklarts senaste tillskott till det växande VA/fjärrvärme-teamet, kan svara på den frågan. Han anslöt sig till Driftklart den 7 augusti och kommer närmast från ett konsultbolag med projekt hos VA Syd, en av Driftklarts kunder.

Robert var inte som alla andra. Medan många var nöjda med att följa en förutbestämd väg, kände Robert en inre längtan att utforska mer, att dyka djupare. Hans intresse för teknik ledde honom till ingenjörsprogrammet men efter ett år valde Robert att lyssna på sitt hjärta. Detta gjorde att han utforskade idrottspsykologins komplexa värld på universitetet. Men det var bara början på hans akademiska resa. Snart fann han sig själv fördjupad i människans psyke, vilket ledde till en position inom psykiatrin. Där mötte han individer från alla livets hörn, lärde sig att lyssna, förstå, motivera och vägleda.

Denna empatiska resa fortsatte när Robert blev socialpedagog, där han arbetade nära ungdomar i Malmöregionen. Han blev en brygga för dem, hjälpte dem att navigera genom livets stormar och att finna den inre styrkan. Han var sedan med och startade upp ett HVB/LSS-boende i Höörs kommun, där han tillbringade flera år med att stödja, motivera och vägleda ungdomar.

Robert reflekterar över denna period:

”Det lärde mig vikten av ödmjukhet, att ha en positiv inställning till individer och att vara en god lyssnare. Dessa är värderingar jag håller högt idag.”

Men livet, som alltid, hade fler planer för Robert. Med en ständig törst efter kunskap och en längtan att kombinera sitt arbete och familjeliv på ett mer balanserat sätt, påbörjade han en ny resa inom tekniken.

Efter att ha avslutat en distansutbildning vid Högskolan i Kristianstad, steg han in i VA-teknikens värld.

I Vellinge kommun fick han chansen att arbeta med alla aspekter inom VA-verksamheten, från projektering och utredning till daglig kommunikation med invånarna,

tillika med entreprenörerna. Hans tekniska resa fortsatte på VA Syd, där han tog på sig rollen som projektingenjör. Här kände Robert att han verkligen hade hittat sin plats. Med varje projekt han ledde, med varje utmaning han mötte, använde han sina tidigare erfarenheter för att bygga broar, lösa problem och skapa framgång.

”Det finns inga svåra samtal i projekt. Det viktiga är att vi båda arbetar mot ett gemensamt mål. Man måste tillsammans hitta en lösning och vara lösningsorienterad för att bygga en långsiktig relation.”

Efter VA Syd arbetade Robert med SYSTRA som bygg- och projektledare, och därefter på Wavecon AB, men snart kände han att det var dags för nya utmaningar inom VA och övrig infrastruktur. När Driftklart sökte en specialist inom VA, kände Robert att det var dags att gå vidare.

Nu, som en del av Driftklarts dynamiska team fjärrvärme/VA team, fortsätter Robert sin resa. Hans berättelse är en påminnelse för oss alla; att det aldrig är för sent att byta riktning, att lära sig något nytt, och att man med passion och beslutsamhet verkligen kan forma sitt eget öde.

Vi ställer några Robert några frågor om sina inledande veckor hos Driftklart.

Välkommen till Driftklart, hur tycker att de inledande veckor har varit?

- Det har varit över förväntan, jag hade turen att kunna vara med på sommarens fest vilket var bra för introduktionen av kollegorna.

Vad tror du, är det våra kunder kommer tänka på är de möter dig?

- Att jag har väldigt nära till skratt och finns där för våra kunder, tillgängligheten är viktig att mina kunder känner. När jag driver projektet ska de veta att jag är deras stöttepelare.

Har du några dolda talanger som kunder och kollegor inte vet?

- Ja, det skulle så fall vara att jag en inbiten musiknörd när det gäller 90 talets grunge. Jag spelar dessutom bas även om det var många år sedan sist.

senaste nyheter

se alla nyheter