2021-06-04

En lång karriär hos en vetgirig leder till många möjligheter. Välkommen Aldo!

En lång karriär hos en vetgirig leder till många möjligheter. Välkommen Aldo!

Vi är glada över att välkomna Aldo Orellana ombord på Driftklart. Aldo är utbildad maskiningenjör och en erfaren seniorkonsult som älskar att lösa problem.

Vi är glada över att välkomna Aldo Orellana ombord på Driftklart. Aldo är utbildad maskiningenjör och en erfaren seniorkonsult som älskar att lösa problem.

På Driftklart ser han möjligheten att använda sin kompetens med stöd av engagerade och kunniga kollegor. Möt en musikälskande Perstorpsbo som lyssnar på allt från Avicii till Willie Nelson.

Aldo Orellana kom till Sverige från Chile som 25 åring. I Chile verkade han inom  det chilenska flygvapnet som flygingenjör. I Sverige bestämde han sig för att studera vidare efter att ha arbetat på bland annat ett cementgjuteri. För att kunna påbörja högskolestudierna behövde Aldo först läsa in gymnasiet och visa upp goda svenskkunskaper. Efter examen 1997 fick han direkt jobb som utvecklingsingenjör med inriktning på miljökatalysatorer inom industrin.

Aldo hamnade så småningom på ett mindre företag med varierande arbetsuppgifter av både praktisk och teoretisk karaktär. Därefter började han arbeta som konstruktör på en sportfirma där uppgifterna var att rita både basketmål och linjer till spelplaner. Det var roligt att använda Autocad som arbetsverktyg och skapa modeller i 2D och 3D.

En anställning på Petro ETT, numera Petri Bio, ledde Aldo tillbaka till energibranschen. Under sin tid på företaget hjälpte han till att bygga upp produktionsanläggningar i Norge. Ett av de mer högprofilerade anläggningsprojekten utfördes för ett sågverk i Trysil. Eftersom Petro erbjöd EON drifthjälp föll det sig naturligt att hyra ut Aldo som konsult till dem. Där lärde han så småningom att känna Jorge Torres som numera är delägare i Driftklart.

Vilket del av arbetet tycker du är roligast och mest utvecklande?

Att vara med från start i olika projekt och att hitta goda lösningar för att nå fram till målet, det är något av det roligaste jag vet. Vägen till framgång är sällan rak och ger oftast utrymme för kreativitet.

Vad motiverar dig att gå till jobbet varje dag?

Det är viktigt att stämningen på jobbet är god och att man kan skratta tillsammans med kollegor och kunder. Problem kommer alltid att finnas, men de är till för att lösas. Jag vill känna att jag gör nytta. Pengar är inte allt; det viktigaste är att känna arbetsglädje.

Mot slutet av samtalet kommer vi in på sommarens planer och längtan efter att få krama om både äldre familjemedlemmar och vänner. Det mänskliga mötet är i centrum för vår prestigelösa konsult. En del trädgårdsarbete står också på schemat, men mest av allt skulle Aldo vilja åka till värmen. Han minns sin senaste utlandsresa till Miami precis innan Corona bröt ut.

senaste nyheter

se alla nyheter