2023-02-03

En problemlösande ingenjör som inte är rädd för att hugga i

En problemlösande ingenjör som inte är rädd för att hugga i

Josef Sinno blev entusiastisk när han blev kontaktad av Torres på Driftklart för en konsulttjänst. Efter en grundlig övervägning kände han sig bekväm med företagets kultur och beslutade att ta chansen på det nya jobbet.

Att hoppa på ett nytt jobb är det alltid en chansning, men när Josef Sinno blev kontaktad av Torres på Driftklart blev han taggad på att testa livet som konsult. Efter ett visst övervägande kom Josef fram till att han kände sig hemma i företaget och den kulturen som de byggt upp på Driftklart.

Josef, som ursprungligen kommer från Libanon, växte upp i skånska Landskrona och gick även i grundskolan och gymnasiet där. Han läste senare upp sina betyg på folkhögskola och tog examen som driftingenjör inom VVS, kyla och energi. Anledningen till att han valde den inriktningen är att specialistkunskaperna skulle göra honom mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

Josef har alltid haft ett brinnande intresse för att meka med bilar, något som han även har haft nytta av i arbetslivet. Ett tag arbetade han dessutom som verkstadschef och bilförsäljare. Det föll sig därför naturligt att bygga vidare på erfarenheten som mekaniker vid hantering av kylmaskiner. Faktum är att de flesta andra motorer är ganska lika bilens motor:

-  Det är enklare mekanik i en kylmaskin än en bil, så anpassningen var ganska lätt,  säger Josef.

Att gå på djupet och inte ge upp är en styrka som Josef alltid har haft med sig när han tar sig an nya uppgifter. Det gäller inte bara bilar utan allt från datorer till telefoner. Han vill helst inte ha extern hjälp av någon utan har istället läst på om hur saker fungerar för att sedan försökt lösa problemet själv. Det tekniska intresset för hur saker fungerar har alltid funnits hos Josef.

Innan Josef hamnade där han är idag har han bland annat arbetat inom restaurangbranschen. Trots att matlagning är kul kändes branschen ganska tuff på grund av arbetstiderna. Det gick inte heller att förena jobbschemat med familjelivet då vissa jobbpass kunde överstiga 10-12 timmar. I stället ville Josef få en bättre worklife balance.

Josef tog därför anställning som Bilförsäljare & tekniker på Autosyd innan han valde att satsa på högskolestudier och praktik. Första jobbet efter utbildningen fick han på Swedic Energi som servicechef där han var samordnare och projektledare inom ventilation. Det var mycket att göra och en stor del av tiden gick till dokumentation. Som ny på jobbet insåg Josef att det var bara att hugga i och försöka lära sig så mycket som möjligt med en gång. Där kommer Josefs personliga egenskaper väl till nytta:

- Jag är väldigt nyfiken och vågar ta plats för att kunna sätta mig in i saker. Annars får man inget gjort.

Vad är dina förväntningar på Driftklart?

Jag vill kunna utvecklas och kunna lära mig lite av varje. Jag gillar när det händer saker, vill lära mig mycket och blir lätt rastlös om jag inte får ta tag i olika utmaningar och problem.

Vem är du privat?

Jag har en liten son på sex år som har mycket energi, så mycket av tiden lägger jag på honom. Föräldraskapet är något som jag prioriterar utöver min karriär. På senare tid har jag även spelat padel som jag kommit att uppskatta mer och försöker att göra så fort det finns möjlighet.

senaste nyheter

se alla nyheter