2021-02-21

En sjöman går i land och landar hos Driftklart

En sjöman går i land och landar hos Driftklart

Driftklart är glada att rekrytera en utåtriktad glad göteborgare med intressant bakgrund och utmärkta kompetenser. Läs intervjun om sjömannen som gick på land och klev in på Driftklart.

Driftklart är glada att  rekrytera en utåtriktad glad göteborgare som till sin utbildning är sjöingenjör. Magnus har en härlig personlighet med mycket driv, älskar upptäcka världen och spela musik.  
I sin profession vill Magnus vara en del av samhällsviktiga funktioner som kraftvärme, reningsverk och bidra med ökad förståelse drift och infrastruktur . På Driftklart ser han stor potential att få jobba som en länk mellan olika organisationer och växa som ingenjör genom varierande uppdrag och erfarna kollegor.  Magnus är en noggrann och trygg person som är stolt med vad han åstadkommit under sina 28 år.

Intervju med Magnus:

Hur kom du i kontakt med Driftklart?

Jag kom i kontakt med Jorge Torres som är delägare och kände att vår personkemi stämde ganska omgående. Jag har examen som sjöingenjör från Kalmar sjöfartshögskola och förstod att de sysslar med kraftvärme och värmeöverföring vilket jag har god erfarenhet om. Det är vanligt när man som sjöingenjör går i land hamnar på företag som jobbar med kraftvärme. Efter några jorden runt resor på sjön som motorman insåg jag att vägen till befäl skulle bli allt för lång. Eftersom jag är utbildad befäl kände jag att livet är för kort för att sitta och vänta på min tur så då valde jag att gå i land.

Berätta om livet på ett svensk handelsfartyg?

Det är fina minnen som jag bär med mig då jag rest jorden runt ett par gånger och korsat nordatlanten flertalet gånger. När man är ute på långa tre månaders turer kan det bli  mycket jobb. Det 12 timmars pass sju dagar i veckan. Men livet på sjön består också av mycket gemenskap med trevliga aktiviteter. Sedan har man fått uppleva en del äventyr längs vägen.

Vad är dina framtidsmål?

Jag har lärt mig i livet att det inte blir som man planerat, och att det är viktigt att hela tiden ha ett öppet sinne och utvecklas så mycket som möjligt. Jag värdesätter mitt arbete väldigt högt och är inte rädd att anta nya utmaningar.

Vilka av dina kompetenser kommer Driftklarts kunder ha nytta av?

Min sjöingenjörsutbildning  ger en bra länk mellan de teoretiska ingenjörerna och de praktiska momenten. Det jag uppskattar på Driftklart är att vi besitter både den teoretiska delen med fysik och det praktiska mekaniska. Jag kan vara en länk som förstår bådas språk om man säger så. Dessutom kan jag jobba hårt och har bra social kompetens.

Nämn en bedrift du är stolt över?

Jag gjorde två turer till sjös och var ute i 7 månader med endast 2 dagar ledigt, 12 timmars arbetspass sju dagar i veckan. När man anländer som kadett till ett handelsfartyg inom den svenska flottan är det hårt jobb. Man måste inledningsvis bevisa sig värdig att få ta del av kunskapen som befälen besitter. Det är fortfarande en konservativ bransch med tydliga hierarkier till sjös. Jag är  även stolt över att ha genomgått en ritual som heter Neptunus Rex vilket man genomför när man passerar ekvatorn.

Nämn någon kuriosa om dig själv?

Jag är med i en av sveriges större filmproduktioner som statist. Jag blev kontaktad av en bekant i samband med inspelningen av ”100 åringen som kröp ut genom fönstret och försvann” och fick en roll. Jag är piloten som flyger elefanten till Indonesien med ett Herkules plan.

LÄS ARTIKEL PÅ FÖRSVARETS WEBBPLATS OM HERKULES PLANET OCH ELEFANTEN.

senaste nyheter

se alla nyheter