2021-11-25

Entreprenör med elbehörighet utökar Drifklarts erbjudande, välkommen Lennart

Entreprenör med elbehörighet utökar Drifklarts erbjudande, välkommen Lennart

Driftklarts erbjudande utvecklas vidare med elkompetens. Vi sitter ner med Lennart som med mångårig erfarenhet som entreprenör inom el-installationer och som ska bredda Driftklarts erbjudande på marknaden.

Vi fick en trevlig pratstund med Lennart som anslöt till Driftklart-gänget för ett par månader sedan. Med lång erfarenhet i bagaget , både av att driva bolag och arbeta som projektledare, är han ett välkommet tillskott. Det ger Driftklart elbehörighet och möjligheter att bredda kompetensutbudet och växa inom ett nytt segment.

Lennart växte upp i Bunkeflostrand  på 60-talet, tidigt upptäckte han en dragning till det tekniska och meckade  bland annat med mopeder. Intresset ledde Lennart vidare till teknisk gymnasieutbildning på Pauliskolan och därefter  en spännande tid i lumpen.

Den första anställningen var som elektriker i Djurslöv där han gjorde installationer i siloanläggningar och stall. Det var en givande period där jag fick klara mig på egen hand, berättar Lennart. Sedan följde anställning på BPA, sedermera Bravida, där Lennart hade en administrativ roll samtidigt som han gick färdigt sin grundutbildning. Han blev headhuntad till Midroc Electric som avdelningschef fram till 2007 och hamnade sedan hos Bravida igen. Under åren har Lennart också hunnit driva eget, en mycket lärorik tid.

Han trivs bra på Driftklart och uppskattar det härliga klimatet. Rollen som konsult är ganska outforskad, men han känner förtroende för gänget på Driftklart och hoppas kunna växa in i rollen snabbt.  Lennart ser fram emot att vässa förmågan att arbeta som projektledare och konsult till många olika kunder och bidra med sin erfarenhet inom projektledning, projektering och installationssamordning till Driftklarts kunder, och vara delaktig i att kompetensområdet utvecklas.

I arbetet motiveras Lennart av att skapa goda relationer och att ge rätt lösningar. Med åldern lär man känna sig själv väl och att hantera stress, förklarar han. En annan morot har också varit att hålla nere beställarens utgifter och att skapa en win-win-situation. Som exempel nämner Lennart ett stort företag i Malmö där han vågade ta beslutet att inte byta ut armaturerna och därmed sparade mycket pengar. Hans ärlighet och transparens gjorde att han fick ökat förtroende, vilket var välkommet så tidigt i karriären.

Var el ett tidigt intresse?

Ja, jag är tekniskt intresserad. Jag har mekat mycket med bilar och har därför koll på hur saker och ting hänger ihop. Om det är dags att köpa ny bil så vet jag mer än säljaren, eftersom jag gillar att gräva ner mig i ämnet.

Vad behöver man ha koll på som projektledare inom elteknik?

Det gäller att skapa ordning och reda. Det kan vara allt från en ordentlig grovplanering till att grejerna finns på plats. Rätt sak, rätt plats, rätt tid. När du vet vad du har jobba med, så kan du göra det bästa av det du har. I fotbollens värld kan B-laget slå A-laget med rätt coachning. Min kompetens inom elområdet gör att jag kan skapa trygghet och jag ser hur olika tekniska funktioner hänger ihop. Jag kommer alltid påläst till möten.

Finns det utmaningar inom branschen?

Precis som i alla andra yrken, är man aldrig fullärd. Det är alltid något nytt som korsar ens väg. Elområdet har inga gränser och som projektledare gäller det att motivera de skickliga specialisterna. Branschen har ändrats såtillvida att det är svårt att hitta kompetent personal. Många ungdomar sitter idag inne vid datorn, de vill inte gå därifrån och ut i kylan. Det finns så klart duktiga personer, men det tar tid att hitta dem.

Vad är dina lärdomar från tiden som egenföretagare?

Kundrelationerna är viktiga och man ska helst inte lägga alla ägg i en korg. Det är viktigt att hitta rätt personal, men också att se till att man inte växer för snabbt.

Vad gör du helst på din fritid?

Jag har ett stort intresse för fiske och golf, så det kan bli en hel del av den varan när vädret tillåter. Tyvärr är båda de intressen väldigt väderberoende.

Vi rundar av mötet med Lennart, som konstaterar att arbetsglädjen hos Driftklart är vägen framåt!

senaste nyheter

se alla nyheter