2022-09-02

Erfaren projektledare och projektör ansluter till Driftklart - välkommen Christian!

Erfaren projektledare och projektör ansluter till Driftklart - välkommen Christian!

I samband med höstens intåg har Driftklart fått ytterligare förstärkning på Stockholmskontoret! Christian är en före detta egenföretagare som haft många järn i elden och med ett stort nätverk inom entreprenad.

Christian kände att det var dags att hitta en arbetsplats med intressanta projekt och framförallt en arbetsmiljö att trivas i. Driftklart innebar möjligheten att få verka långsiktigt, jämfört med tidigare uppdrag där fokus ofta låg på att göra kortare stödinsatser. Christian konstaterar att han hamnat hos en arbetsgivare där arbetet präglas av kontinuitet och professionalism som stärker människor i arbetet.

Under uppväxten på Värmdö drev föräldrarna ett rörföretag med filteranläggningar och pumpar i fokus. Därför var det naturligt att välja energi- och VS programmet i gymnasiet. Han började snart rikta in sig på servicebiten eftersom arbetsuppgifterna var mer varierade. Efter några år bestämde han sig för att starta eget. Lyckligtvis blev Christian fullbokad ganska snabbt och hans driv medförde att han fick mycket att stå i.

Under samma period byggde han flera hus privat, hade två små barn, fyra anställda och utbildade i VS på en anstalt. När Christian summerar perioden som egenföretagare kan han konstatera att en stor del av tiden gick åt det administrativt arbete och att projektleda alla anställda. Ju mer anställda företaget fick, desto mer jobb kom det in.

Mellan perioden som egenföretagare och konsult arbetade Christian på flera företag som alla gav viktiga lärdomar inom projektledning. Företaget Interoc vs hade behov av en avdelningschef och målet var att närma sig gröna siffror under en två års period innan avdelningen skulle stängas. Här fick han göra ett tufft, men nödvändigt grovjobb. Sedan gick Christian vidare till UMIA eftersom han ville ta ett steg tillbaka och fokusera på att vara projektledare. I denna roll fick han ta ett stort, övergripande ansvar med multi disciplinprojekt. En nyttig erfarenhet för framtiden.

På Installationsbolaget blev Christian sedermera projektchef fram tills Corona slog till. På CS projekt fick Christian projektera och ledningssamordna under en begränsad period och I samma veva som perioden närmade sig sitt slut fick Christian kontakt med Driftklarts Thomas Lummi på LinkedIn. Det föll väldigt väl ut och gav honom chansen att växa som projektledare och utforska större infrastruktur projekt.

Inom Driftklart finns intressanta ideér som ett ökat samarbete mellan entreprenörer och energiföretagen där Christians kompetens kommer väl till pass. Han vill gärna se hur exempelvis fjärrvärmeinstallation kan bli mer energieffektiva.

För att stärkas ytterligare i sitt arbete har Christian också nyligen gått en lärorik ledarskapsutbildning. Christians driv och fokus går onekligen som en röd tråd genom livet och han ser fram emot att vigda sitt nätverk och jobba med infrastrukturprojekt hos Driftklart.

Christian är i Svenska landslaget för armborst
Var ser du dig själv utvecklas hos Driftklart?

Mina spetskompetenser som förfinats under alla år inom vs och energioptimering ser jag att det skall bli spännande att applicera och förfina i projekt med större skala. Jag vill får saker gjorda, och redan i början på ett möte försöker jag skapa en klar bild av vad som ska måste göras och hur målen kan uppnås.

Jag brinner verkligen för att göra rätt affärer som gör skillnad för alla intressenter och gärna med fokus på energi och hur vi skapar förutsättningar för nästa generation.

Hur är dina tankar kring energioptimering?

Det finns mycket att göra för att nå en bättre balans mellan produktion, distribution och förbrukare när det gäller fjärrvärme.

Vem är du på fritiden?

Jag laddar gärna min kropp och själ i naturen eller till havs med min familj.

Men för att utmana mig själv så tävlar i armborstskytte som jag framgångsrikt utövat i många år. Jag tillhör landslaget och är väll utan för mycket skryt en av de bättre i landet på sporten.

Vi tackar Christian och önskar honom lycka till hos Driftklart.

senaste nyheter

se alla nyheter