2023-05-26

Från Svedala till Driftklart: Freds Elektriska Resa inom Teknisk Ingenjörskonst

Från Svedala till Driftklart: Freds Elektriska Resa inom Teknisk Ingenjörskonst

Möt Fred, Driftklarts senaste tillskott, med en drivkraft och intresse för teknik som har utvecklat en imponerande karriär genom i ett ständigt föränderligt landskap.

Fred är född och uppvuxen i Svedala, strax utanför Malmö, en plats som präglats av närheten till naturen och socialt umgänge. Hans uppväxt och tidiga skolgång i denna miljö skapade en stark koppling till naturen. Från  ung ålder visade Fred en ambition i att vara självständig och arbetade under somrarna ute i Svedala, men det var den tekniska fallenhet som banade väg för hans framtida karriär.

Fred är inte främmande för hårt arbete och utmaningar – han började jobba  på ett charkuteri som hette Lars Jönsson. När det var dags för  militärtjänst tjänstgjorde Fred  som ledare inom skydd på anläggningen i Revinge. Några år därefter och jobbet inom livsmedel, bestämde sig Fred för att återvända till skolan. Där genomförde han ett tekniskt basår innan han så småningom antogs till elektro- och datateknikprogrammet vid LTH.

Efter en period på LTH blev det på nytt ett jobb inom livsmedel, denna gång hos Goman chark, där han arbetade som el- och maskinreparatör. Efter några år värvades han till Eltecno i Vellinge som teknisk projektledare. Under de åtta åren hos Eltecno fick Fred möjlighet att sälja, projektera och effektivisera arbetet inom företaget, en resa han beskriver som otroligt givande med mycket jobb på sena kvällar.

Fred blev kontaktad av en rekryterare som lockade honom med ett spännande uppdrag. Han kände att det var dags att utmana sig själv så han gick vidare till Grontmij, ett teknikkonsultbolag som sedermera blev uppköpt av Sweco. Hans arbete hos Sweco innehöll flera intressanta projekt, bland annat att tillhandahålla landström till färjeläge, ett arbete som gav honom värdefulla erfarenheter och en nisch. Han fick även möjligheten att åka och föreläsa om landström i flera hamnstäder och prata om miljönyttan.

Efter åtta år med olika landströmsprojekt, fick Fred chansen att arbeta med VA-projekt, och det blev hans första inblick i vatten- och avloppsteknik. Freds erfarenhet inom detta område har utvecklats med varje större projekt som han blev ansvarig för. Detta har gett honom värdefull insyn och erfarenhet i alla steg av projektledning och utförande.

Det var genom en tidigare kontakt, Lennart, som Fred upptäckte Driftklart. Lennart berättade om sin resa på Driftklart och den företagskultur som råder där, vilket lät som en plats där Fred kunde känna sig inspirerad och engagerad. Så, efter några veckor gjorde Fred övergången till Driftklart för att bli en del av elkompetensteamet.

"Här på Driftklart ser jag fram emot att vara en del av ett team där vi kan utveckla olika typer av kunder med vår breda kompetens inom kraft och industri," säger Fred. "Jag ser fram emot att ta nästa steg i min karriär och hjälpa företaget att växa."

Utanför arbetslivet är Fred lika engagerad. Hälsa och träning har alltid varit centrala delar i hans liv. Han var aktiv i Taekwondo på elitnivå i över tio år, en sport som blev en viktig del av hans liv och sociala nätverk. Men med tiden, och efter flera skador, sökte han en ny utmaning och hittade orienteringen. Denna nya passion har gett honom en hobby att älska och en möjlighet att fortsätta sin koppling till naturen.

Vi på Driftklart välkomnar Fred för att utveckla vår elkompetens till nästa nivå!

senaste nyheter

se alla nyheter