2021-10-24

Hur W.O.R.X blev en del av Driftklarts tillväxtresa

Hur W.O.R.X blev en del av Driftklarts tillväxtresa

Driftklart har många spännande samarbeten och ett av dem är med W.O.R.X som levererar arbets- och skyddskläder, så även till våra duktiga konsulter. Förutom att utrusta byggarbetare med ordentliga skor och arbetsbyxor säljer W.O.R.X också profilkläder och tillbehör med företagens loggor efter beställning.

Vi tog ett möte med Christian för att få höra lite mer om hur de jobbar i deras relation med Driftklart. Kontakten med Driftklart inleddes efter att Torres la en snabb beställning på några profilkläder och som vanligt var det snabba puckar som gällde. Den snabba servicen som Christian och W.O.R.X levererade ledde sedan till fler köp, inte minst av flamkläder, som är viktiga för de anställda inom Driftklart.

”Det är roligt att få jobba med ett företag som Driftklart de talar klarspråk med vad de vill ha och behöver. Dessutom består de av en härlig mix av personligheter”, berättar Christian.

W.O.R.X vänder sig först och främst tillkunder inom byggbranschen, men det är även vanligt att industrikonsulter, VVS-firmor, elfirmor och målerifirmor beställer deras produkter. Christian tror att anledningen till att många föredrar W.O.R.X är att de är måna om att ge en bra service. Det är inte priset som avgörande och så ska det inte heller vara. Kvalité, service och goda relationer står i centrum.

Hur ser en vanlig kund ut?

Det finns ingen typisk kund hos oss, utan alla är olika. Däremot kan vi se att det blir allt vanligare att personalen går in och lägger beställningen direkt i deras unika webshop och inte går via oss i butiken. Det är smidigt att vi kan upprätta företaget i vårt system och de anställda får tillgång till vår portal. Förutom att vi säljer produkter till företag har vi också kunder inom, föreningar, fotbollsklubbar och till och med webbyråer.

Hur har ni hjälpt Driftklart - och finns det några utmaningar?

Nuförtiden är utmaningarna inte lika stora eftersom man lär sig att hantera kunderna och vad de är ute efter. I Driftklarts fall har vi hjälpt dem med flamkläderna. Vi har också varit noga med att visa att det ger ett bra intryck om alla har enhetlig klädsel, som likadana jackor och byxor. Så fort nyanställda kommer till oss kan vi erbjuda dem en viss standard. Det är också viktigt att inte överstiga budgeten för den som får fakturan i slutändan. Om målet är att sälja mycket ska man inte jobba med relationsförsäljning.

Det är i givande att fortsätta samarbeta med ett företag som har så mycket på gång som Driftklart och vi värnar om att vårt samarbete utvecklas vidare” säger Christian.

Vi rundar av mötet med en liten rundtur hos företagets inhouse-produktion. Här skapas bland annat loggorna på Driftklarts kläder, samt trycksaker till många andra företag. Det är utan tvekan mycket som händer i bygget. Butiken är en yta på ca 1000 kvadratmeter som även innehåller en sektion dedikerad till arbetskläder i dammodell, något som ökat i och med att allt fler kvinnor väljer att arbeta med yrken som kräver arbetskläder och varselkläder. Vilket även har kommit Driftklart till nytta, en kul utveckling som skiljer sig från hur det var när W.O.R.X en gång startade, anser Christian.

W.O.R.X satsar dessutom på sitt eget märke, Worx Wear, som bland annat är skal- och fleecejackor. ”Det är i givande att fortsätta samarbeta med ett företag som har så mycket på gång som Driftklart och vi värnar om att vårt samarbete utvecklas vidare” säger Christian.

Profilkläder, Arbetskläder & Yrkeskläder i Malmö | Worx AB

senaste nyheter

se alla nyheter