2023-10-25

Vi välkomnar Johan Steimer – En teknisk projektledare med en passion för dykning

Vi välkomnar Johan Steimer – En teknisk projektledare med en passion för dykning

Driftklart är glada att ha rekryterat Johan Steimer, en projektledare med över 20 års erfarenhet. Hans passion är att ständigt utvecklas i förmågan att föra människor samman och driva dem mot gemensamma mål. Med erfarenhet från entreprenörskap och storbolag kommer Johan vara en tillgång, likväl för kunder som internt på Driftklart.

Johan Steimer växte upp i Kirseberg, Malmö, ett par kvarter från Driftklarts kontor. Under uppväxten fanns det ett tydligt intresse för friluftslivet och tillsammans med familjen reste de på vackra turer runt i Sverige, från norr till söder. Intresset för naturen har följt Johan i livet men efter en upplevelse på Stora Barriärrevet 1988, bestämde han sig för att bli dykare.

35 år senare är Johan en aktiv dykinstruktör med Master's Scuba Diver Trainer-certifiering, och är involverad i livräddning och första hjälpen till sjöss. Genom detta intresse har han rest och träffat likasinnade från hela världen, han säger

”när jag reser kan jag besöka ett dykarcenter och inom en kort stund ha vänner, gemenskapen bland dykare är väldigt speciell”.

Johans akademiska resa började med studier i Linköping, där han tog en examen i beteendevetenskap med inriktning på ledarskap och organisation. Trots att han ursprungligen hade tänkt bli maskiningenjör, insåg Johan snart att hans passion låg inom ledarskap och organisation. Hans tekniska intresse har däremot aldrig slocknat.

Johan har förmågan att kombinera sin tekniska förståelse med sitt vetande om människor. Han kan sitta med utvecklare, värmeingenjörer eller elnätsmontörer och ställa de rätta frågorna, visa intresse och förståelse för deras arbete. Denna kombination av teknisk och mänsklig insikt har gjort honom till en tillgång i projekt som kräver både teknisk expertis och mänsklig förståelse. Detta blev tydligt under åren hos Telia där Johan arbetade som projektledare för kundtjänstavdelningen.

Efter 9 år hos Telia gick Johan vidare till Site of Knowledge för att några år senare starta sitt konsultbolag, Steimer Management Consulting. Att vara egenföretagare gav Johan nya insikter, och han utvecklade sin förmåga att organisera och stödja företagen.

När Johan kom i kontakt med Driftklart? blev han nyfiken och kände att hans erfarenheter av att driva projekt hos infrastruktur företag skulle vara en bra matchning. Johan lockades över till Driftklart där han är imponerad av den goda gemenskapen och samarbetsförmågan hos personalen. Efter en månad på Driftklart känns det helt rätt att vara med på tillväxtresan som Driftklart genomför.

Vi ser fram emot spännande uppdrag och nya lärdomar med Johan.

senaste nyheter

se alla nyheter