2023-11-27

Kristin: En Resa från Matlagning till Vatten & Miljöteknik

Kristin: En Resa från Matlagning till Vatten & Miljöteknik

Möt Kristin, vars livshistoria är en berättelse om mod, nyfikenhet och ständig förändring. Från en lekfull uppväxt på Södermalm till de tekniska korridorerna i vatten- och miljöteknikens värld. Läs vidare om hur Kristin transformerar varje utmaning till en möjlighet.

Kristins berättelse börjar i hjärtat av i Stockholm, med mycket lek och bus på söders gator. Uppväxten var präglad av gemenskapen med familj, vänner och inte minst Hammarby IF:s kultur – ett livslångt, passionerat intresse som Kristin ärvt från föräldrar och syskon.

Kristins tog sina första professionella steg redan vid 16 års ålder, rakt in restaurangkökens värld. På restaurangskolan och på arbetet i köket lärde Kristin sig inte bara att arbeta i högt tempo och konsten att kombinera smaker, utan också vikten av samarbete och gemenskap. Yrket gav henne möjlighet att jobba på flertalet av Stockholms krogar, och fick även tillfälle att resa ut i världen redan som ung. Men ibland tar livet oväntade svängar, och för Kristin kom denna vändpunkt när en nervskada i handleden tvingade henne att tänka om.

Med samma passion hon hade för matlagning, kastade sig Kristin in sig i en flerårig utbildning inom vatten- och miljöteknik. Efter utbildningen började hon på Görvälnverket där hon fick erfara miljöteknikens dynamik och ständiga utmaningar. Under ledning av erfarna mentorer växte Kristin inte bara som tekniker, utan också som person.

”När jag började inom infrastruktur för 10 års sedan var det en ganska ”ruffig och buffig ” miljö, men jag hade inga problem med det efter 20 år inom restaurangbranschen. Idag upplever jag att det är uppskattat att en kvinnlig ingenjör kommer ut på projekten”

Från Görvälnverket gick Kristin vidare till Sundbyberg Avfall & Vatten, Svedavia, och därefter till Stockholm Vatten och Avfall. På varje ny arbetsplats absorberade hon ny kunskap som en svamp och utvecklades i sin profession. Hennes tid på Stockholm Exergi var särskilt betydelsefull, där hon ingick i teamet för småskalig drift. Dessa anläggningar runt och omkring Stockholm syftar till att ge spetsenergi i Stockholms infrastruktur. Anläggningarna består av pannor drivna av olja, gas eller pellets - avgörande för att hantera stadens effekttoppar.

Under sina fem år på Stockholm Exergi blev Kristin mycket tekniskt erfaren. Hon var också en mycket uppskattad kollega. Hennes förmåga att se lösningar där andra såg problem och hennes outtröttliga driv att alltid lära sig mer, gjorde henne till en essentiell del av teamet.

Driftklart lyckades rekrytera Kristin till Stockholmskontoret, efter att regionchef Ann-Sofi Gaverstedt kontaktat henne för att höra om det fanns intresse att prova på livet som konsult. Kristin lockades av det varierande arbete Driftklart kunde erbjuda, och det stora kunnandet som finns i bolaget inom infrastruktur på området energi och VA.

”till andra som vill in och jobba med infrastruktur så skulle jag rekommendera att vara vetgirig ute på fältet, det finns så mycket kompetens ute bland de äldre på arbetsplatserna”

Kristins berättelse är inte bara en karriärresa, det är en resa i personlig tillväxt och ständig förnyelse. Från de livliga gatorna på Södermalm till de praktiska och teoretiska kunskaperna inom VA och energi, visar hennes historia att med rätt inställning är allt möjligt. Kristins resa inspirerar oss att omfamna förändring, ta oss an nya utmaningar och alltid sträva efter att göra en positiv inverkan i världen.

senaste nyheter

se alla nyheter