2023-09-27

Med en passion för hållbarhet – Vi hälsar Carl Ekberg välkommen till Driftklart!

Med en passion för hållbarhet – Vi hälsar Carl Ekberg välkommen till Driftklart!

Driftklart är stolta över att presentera vår nyaste tillskott, Carl Ekberg, som senast kommer från ett start-up-företag inom clean-tech. Carl har sen civilingenjörsexamen för fem år sedan samlat på sig imponerande erfarenheter inom produktion, projektledning och forskning inom clean-tech och förbränningsanläggningar.

Carl, som är född och uppvuxen i Östersund, Jämtland, har alltid haft ett nära förhållande till naturen, och hans intresse för miljön väcktes tidigt. Hans tekniska inriktning under gymnasietiden ledde honom till en civilingenjörsutbildning i Luleå. Trots en viss tveksamhet från hans lärare under gymnasiet genomförde han utbildningen utan några hinder. Carls stora arbetsmoral och driv, utvecklades tidigt genom ungdomsårens sommarjobb som han gjort från 12 års ålder. Detta har spelat en viktig roll genom hela hans karriär vilket blev mer påtagligt efter hans examen.

Efter examen var Carl ivrig att göra en konkret skillnad för miljön, vilket ledde honom till Cortus Energy i Höganäs, norr om Helsingborg. Där var han del av ett ungt team av ingenjörer som deltog i driftsättning och driften av en beyond-state-of-the-art förgasningsanläggning. Resan var både krävande och lärorik, med erfarenheter inom områden som projektledning, driftsättning, processteknik och teknikutveckling. Driftsättningen av anläggningen var en utmaning och som skulle ta upp till ett år innan man kom upp till produktion vilket ledde till många sena kvällar och nätter.

” Som nyexad ville jag inte hamna på kontoret utan det lockade mycket att förstå i driften så att jag lär mig praktiskt hur anläggningen funkar, projektleda olika tekniska discipliner  och ta fram dokumentation”

Trots utmaningarna stod Carl kvar när andra hade lämnat, driven av sin passion för miljöteknologi och en stark arbetsmoral. Efter fem år kände Carl att det var dags att gå vidare för att hitta nya inspirerade utmaningar. Efter ett par veckor hos Driftklart konstaterar han att det finns ett driv och nyfikenhet hos Driftklart som han uppskattar.

Carl som flyttade från Luleå till Helsingborg med sin sambo trivs med att utforska den skånska naturen, även om det är en stor skillnad från det lugn som återfinns i Jämtlands djupa skogar o fjäll.

I en intervju delar Carl sina tankar om livet i Skåne, sina första kontakter med Driftklart, och några personliga intressen, inklusive en passion för olympisk tyngdlyftning.

Hur kom du i kontakt med Driftklart?

- Jag upptäckte Driftklart på LinkedIn och blev senare kontaktad av deras HR. Dagarna efter hade jag Teams-möte med region-cheferna Ann-Sofi och Adam. Deras vision och passion för hållbarhet och bra arbetsmiljö lockade. Efter ett par möten var jag stolt över att hålla ett kontrakt med Driftklart i handen.

Saknar du något från livet i Norr?

- Jag saknar vintersporten och umgänget med vänner, det är en stor skillnad från Skånes vinteraktiviteter. Tidigare hade man aldrig mer än en timme till närmsta backe att åka Snowboard i.

Finns det något mindre känt om dig?

- Jag har en passion för olympisk tyngdlyftning och har till och med vunnit en guldmedalj, men det ska sägas att det inte fanns ett stort utbud av tyngdlyftare i min viktklass i Norrbotten.

Välkommen till Driftklart, Carl! Vi ser fram emot att, tillsammans med dig, fortsätta vår resa mot en mer hållbar framtid! Lika självklart som Driftklart.

senaste nyheter

se alla nyheter