2022-03-16

Vägen via London ledde till Malmö - och Driftklart

Vägen via London ledde till Malmö - och Driftklart

Driftklart välkomnar vår nya och ambitiösa konsult Patricija, en kulturintresserad Arlövsbo med rötter i Litauen. Patricija har en bakgrund inom biovetenskap och har haft modet att pröva sina vingar både i miljonstaden London och på soliga Malta.

Driftklart välkomnar vår nya och ambitiösa konsult Patricija, en kulturintresserad Arlövsbo med rötter i Litauen. Patricija har en bakgrund inom biovetenskap och har haft modet att pröva sina vingar både i miljonstaden London och på soliga Malta.

Vid 19 års ålder gick flyttlasset till London för studier tillsammans med några vänner. Det var startskottet på en spännande och lärorik tid. Eftersom Patricija arbetade på en restaurang lärde hon sig engelska snabbt och stiftade bekantskap med många olika nationaliteter som utökade hennes nätverk.

Parallellt med arbetet utbildade sig Patricija i biovetenskap, eftersom intresset för natur alltid varit stort. Ett studieval som hon fortfarande känner är rätt till 100 %. I London hade hon turen att ha mycket stöd av vänner och kollegor när familjen hemma i Litauen inte fanns till hands. Äventyret slutade inte där, det blev även en fyramånaders avstickare till Malta, dit Patricija reste med en kompis och fixade både jobb och bostad vid ankomsten.

När Patricija berättar om sina föräldrar är det tydligt att deras handlingskraft har inspirerat henne att prova nya vägar i livet. Patricija talar varmt om mammans aktiva livsstil och strävan efter att vidareutbilda sig. Pappan driver egen firma inom logistik och har även han många järn i elden.

Londontillvaron byttes sedermera ut mot Malmös lugna melodi. Precis innan Patricija tog examen träffade hon nämligen sin nuvarande kärlek, även han från Litauen, och flyttade till honom i Sverige. Med sin vana att hålla ett högt tempo blev det att snabbt lära sig svenska på Komvux som hon varvade med sköna promenader med sin hund som fått följa med från Litauen. Det var först under ett vikariat på ett labb hos ett mindre företag i Klippan som Patricija fick vässa sina svenska språkfärdigheter ordentligt. Det kändes som att kollegorna hade tid och förståelse för att jag försökte lära mig språket, förklarar hon.

För att slippa långa pendlingsavstånd fick Patricija jobb på ett kemiföretag och stannade där i två års tid. Slutligen hittade hon till Driftklart, via en släkting till en kollega som tyckte att Driftklart var ett företag med ambitioner vilket passade henne väl. På nya jobbet hoppas hon kunna ta mycket ansvar, få saker gjort och våga ställa frågor. ”Jag är noggrann, full av energi och har öga för detaljer”, berättar Patricija.

Patricia på västra hamnen Malmö Driftklarts nya ingenjör
Vad motiveras du av?

Jag vill hela tiden lära mig något nytt och vill inte att fastna i dagliga rutiner. Jag älskar att jobba och har uppskattat alla mina jobb. Det ger mig mycket av vara där varje dag och träffa kollegorna och utmana mig själv.

Som konsult i din bransch - hur reflekterar du kring miljön?

Folk pratar mycket om hållbarhet, men många gör inte så mycket som de skulle kunna göra. Det viktiga är att gå från ord till handling. Jag hoppas att vara en del av lösningen i praktiken snart.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

På vintern läser jag många böcker. Jag tycker om att ha rutiner och gå på gymmet, speciellt på helgerna eftersom det känns bra att börja dagen med att få träningen avklarad. Just nu är jag förtjust i en slags cardioträning som kallas Kangoo Jumps, en dans med speciella skor.

Har du några dolda talanger?

Jag tror inte det, fast jag tycker mycket om musik och konst. Film är allra bäst på bio. Sedan uppskattar jag Moderna museet och tar gärna med mig gäster på besök dit.

Vi på Driftklart hoppas att Patricija kommer få mycket ut av sitt arbete som konsult hos oss. Vi är övertygade om att hon tar sig an sina nya arbetsuppgifter med samma engagemang som alla hennes tidigare projekt och äventyr.

senaste nyheter

se alla nyheter