2020-10-26

Välkommen till Driftklart Eric

Välkommen till Driftklart Eric

Driftklart har rekryterat Eric Lennman som har sin bakgrund som nyexaminerad civilingenjör med en god teoretisk förståelse inom energibraschen med erfarenhet av projektledning, ång- och gasturbinteknik, termodynamik och fluidmekanik. Vi har gjort en kort intervju med Eric så ni kan bekanta er med vårt senaste tillskott.

Driftklart har rekryterat Eric Lennman som har sin bakgrund som nyexaminerad civilingenjör med en god teoretisk förståelse inom energibraschen med erfarenhet av projektledning, ång- och gasturbinteknik, termodynamik och fluidmekanik. 

Eric har arbetat inom energiproduktion med fokus på turbinteknik och har jobbat inom service av ångturbiner med långtgående projektledning inom modernisering av servicesystem med syfte att förbättra verktygen för fältservice och utvecklingsavdelningen. Eric har även fått erfarenhet med praktiskt arbete inom turbininspektion och verkstadsservice av kringsystemen till ångturbiner. Eric avslutade studierna med examensarbetet ”Aerodynamic Design in Axial Turbine For Heavy Duty Applications” på Volvo GTT

Här presenterar vi en kort intervju med Eric.

Välkommen till Driftklart Eric

Vad är dina initiala förväntningar på arbetet här hos Driftklart?

Jag vill utforska vad energi är och vad det innebär för företag och vilka problemställningar de kan behöva lösa. Under min studietid har jag mer suttit och räknat på saker istället för att se hela problemställningen från början till slut. Jag ser fram emot att se hur det ter sig i verkligheten.

Vilka av Driftklarts områden upplever du är mest intresserad över?

Jag tror att jag ser mig som en projektledare mot kunder som även kan se över deras processtyrning om hur de behöver lösa sitt energibehov och även kunna lösa praktiska problem och beräkna energi.

Vilket skulle vara ditt drömuppdrag hos Driftklart?

Det skulle vara att jag får vara både specialist och generalist och kunna sätta sig i helikopterperspektiv och se helheten och lyfta på stenar som man normalt inte kan göra som speciallist. Att kunna växla mellan dessa roller och vara delaktig från ax till limpa.

Vad ansar du är dom mest intressanta områden inom energi på marknaden idag?

Att jobba med förnybar energi men med utmaningen att lösa energiproblem på ett både stabilt och hållbart sätt. Vill hitta ett sätt som ger både hållbarhet och stabil tillgång av energi.

Nämn någon kuriosa om dig själv?

Som en sann hurtig östgöte tog jag cykeln från Lund till Östergötland efter att jag blev färdig med studierna.

senaste nyheter

se alla nyheter